"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

joi, 27 noiembrie 2014

Diplomatii servili, dublu limbaj si lipsa demnitatii in situatii de criza

   Nu domnilor si doamnelor diplomati, nu aveti nici o vina ca sunteti lipsiti de onoare atat fata de statul care v-a trimis, dar si fata de oamenii de care v-ati batut joc. Sunteti doar progeniturile unui sitem securist cu dublu limbaj, care linge "diplomatic" in functie de situatie, fundurile sefilor iar in acelasi timp va gudurati dand ca Labus din coada in fata oamenilor care va voiau scalpati. De ce domnilor si doamnelor diplomati nu ati avut onoarea dupa primul tur sa va puneti demisia pe masa sefilor pentru ca votul sa fie facut in conditii optime, iar omul, cetateanul nemultumit sa fie principala dumneavoastra grija? De ce domnilor nu ati avut diplomatia si omenia de a nu accepta sa "trageti" in popor si in drepturile sale ,sa fiti de partea noastra, sa fiti demni pentru democratie, pentru drepturile oamenilor care va platesc salariile. Nu domnilor si doamnelor diplomati, "dupa razboi multi viteji se arata", ati tremurat pentru posturile dumneavoastra mai mult decat pentru scalpul care putea sa va fie luat, pentru ca sunteti doar niste functii, niste tradatori pentru ambele tabere, iar lasitatea dumneavoastra de a tine de un scaun, este chiar locul unde ne aflam in plan politic si diplomatic in fata tuturor partenerilor nostri.
"Dacă numărul secţiilor de votare ar fi fost mai mare, ar fi votat mai mulţi români. Mă tem că o situaţie ca cea creată cu ocazia alegerilor o să altereze relaţia ambasadei cu comunitatea, ceea ce nu e în regulă”, a precizat Dana Constantinescu, ambasador al României în Italia."
   Domnilor si doamnelor diplomati comunitatea va cerea sa le respectati drepturile. Daca nu va simteati in stare, iar opinia dumneavoastra era ascultata sau neascultata de Bucuresti, trebuia sa va depuneti mandatul, asa ar fi fost diplomatic, principial, si alaturi de colegii dumneavoastra ati fi creat presiune pentru respectarea legii iar ONORABILITATEA dumneavoastra nu ar fi fost stirbita in fata unei Romanii sau in fata lumii care va privea. De fapt a cui joc l-ati facut ? Al PSD-ului sau al PNL-ului? Indiferent de jocul dumneavoastra murdar, ati cazut proba de demnitate in fata poporului si in fata lumii prin acest joc murdar, nedemn pentru un diplomat al Statului Roman
Cred că şi colegii mei, consulii generali de la Bonn şi, respectiv, de la Munchen, au făcut tot ce puteau să facă. Noi, între turul întâi şi doi am solicitat chiar cu insistenţă să se deschidă noi secţii de votare. Acest lucru nu s-a putut”, a spus Lazăr Comănescu, ambasadorul României la Berlin.
Şi ambasadorul României la Paris Bogdan Mazuru a cerut suplimentarea secţiilor din capitala Franţei, acolo unde mii de oameni nu au reuşit să voteze în primul tur.  
Ambasadorul României la Paris, Bogdan Mazuru, susţine că a cerut mai multe secţii de votare, atât pentru primul tur al alegerilor cât şi pentru cel de-al doilea, însă Guvernul nu a ţinut cont de propunerile sale, fără a i se da nicio explicaţie. Pentru primul tur, Mazuru ar fi cerut două secţii în loc de una,
   Acestia sunteti voi, diplomatii care ar trebui sa slujiti poporul, statul roman, statul de drept, cu Onoare, cu Demnitate, cu Cinste, dar voi, sunteti doar contrariul acestor calitati iar demisia dumneavoastra ar trebui sa fie un act pentru tara, pentru oameni, pentru ca dispora e satula de surzenia, si nesimtirea dumneavoastra.