"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

luni, 5 octombrie 2015

Stanescule este de rasul curulu':))


Ministerului Afacerilor Externe a lansat astăzi, 5 octombrie 2015,filmul de prezentare „Echipa Departamentului Consular în sprijinul românilor”. Uitați de Marines, SWAT sau alte forțe speciale, acum a apărut «Echipa Departamentului Consular»!Trailerul (Trailerul!!!) filmului despre superechipa MAE a fost prezentat în conferință de presă de directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu.
Am aflat astfel cum MAE produce filme în care își preamărește activitatea (care poate fi mult îmbunătățită la ghișeele aglomerate din multe țări).
Iată ce spune filmulețul:
«Atunci când ești departe de casă și totul se prăbușește în jurul tău, o mână întinsă care să te aducă acasă. O voce familiară la capătul celălalt al firului atunci când ești la celălalt capăt al lumii. Echipa departamentului consular este alături de tine, oriunde te-ar purta pașii și orice s-ar întâmpla. Nu ne mulțumi, asta este datoria noastră
Între imaginile cu membrii Echipei, îmbrăcați în tricolor, apar oameni la coadă la un ghișeu consular, dar și un avion cargo militar, probabil cu care ar trebui să fie transportați românii aflați în pericol. Filmul de propagandă vrea să explice nu se știe cui că acolo, sus, la București, cineva are grijă de românii din străinătate și intervine ca supereroii americani în ajutorul lor. Noi am publicat multe cazuri de români care și morți au fost abandonați, ce să mai spunem de cei vii, care oricum au plecat din România pentru a scăpa de „grija” sufocantă a instituțiilor românești.
Vizionând clipul și ascultând cuvintele transmise, 9 din 10 persoane ar paria că este vorba de o parodie sau de un pamfletlegat de Departamentul consular al României.
Cine citește constant presa din străinătate, fie românească , fie din tările respective, știe că zilnic există strigăte de disperare ale românilor rămași pe drumuri, înșelați, batjocoriți sau în situații disperate. Și nu e neapărată nevoie să ne referim la cazurile individuale... pentru că grupuri întregi de români trec prin situații infernale, iar ajutorul consular nu a existat niciodată, în nicio împrejurare.
De ani de zile în Sicilia sau în diferitele regiuni din sudul Italiei, românii sunt supuși violențelor, sclaviei iar pentru zeci de mii dintre ei chiar se prăbușește totul în jurul lor. Sute de femei sunt violate, și batjocorite. În Germania sunt sute de români care au rămas pe drumuri datorită escrocilor din firmele românești care-i angajează, în Spania și Portugalia există o adevărată bătaie de joc cu românii ajunși în agricultură iar mai nou auzim că înclusiv în Irlanda și Marea Britanie se întâmplă tot felul de grozăvii. Iar Departamentul consular ne garantează că are mereu pregătită ”mâna întinsă”...

 În aceste zile a apărut o altă știre propagandistică: Infokioșcuri pentru românii din Italia, inaugurate la Foggia și Napoli. Două aparate care aduc a bancomate, care au costat zeci de mii de euro bucata, plasate la Foggia și la Napoli, de la care românii care au drum pe la acele aparate (și nu au auzit de Internet în viața lor) „se pot informa în legătură cu politicile Guvernului de la Bucureşti care vizează migranţii, precum şi cu oportunităţile de muncă”.
De inaugurarea lor s-a ocupat însuși ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a vizitat cele două orașe. Cine plătește? Este vorba de un proiect cofinanţat din Fondul Social European, adică tot banii noștri, chiar dacă vin de la UE. Aceste „infokioskuri” (cuvânt nou în limba română) ar furniza cetăţenilor informaţii privind drepturile şi obligaţiile pe care un migrant le are în ţara de destinaţie, informaţii legate de asigurările de sănătate, de contractele de muncă. O altă categorie de informaţii vizează oportunităţile din România pentru cei care doresc să revină în ţară.
Conform Direcţiei Dialog Social din Ministerul Muncii, asemenea puncte de informaţii se amplasează în principalele opt state membre ale Uniunii Europene în care cetăţenii români lucrează: Spania (Motril, Pamplona, Almendralejo, Valencia), Italia (L'Aquila, Napoli, Reggio Calabria, Foggia), Marea Britanie şi Irlanda de Nord (Belfast, Birmingham şi Glasgow), Germania (Munchen, Wiesbaden, Mainz), Grecia (Larissa şi Patras), Franţa (Bordeaux şi Lille), Irlanda (Cork şi Galway) şi Cipru (Limassol şi Paphos).
Bani europeni aruncați pe fereastră. Cineva vinde cu profit niște cutii inutile pline de fire și propagandă. Chelului îi trebuie tichie de mărgăritar.
Sorin Cehan, Andi Rădiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu