"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

duminică, 31 mai 2015

Bogdan Stanescu acoperitorul MAE


Iata situatii similare din MAE, unde functionarasi de 2 lei sunt mai presus de lege si mai presus de orice ministru, care tace sa nu fie lovit de gradele "trepadusilor securisti"


Radiografie a funcţionarilor români din Consulatul de la Paris
Toţi funcţionarii consulari actuali sunt soţi, soţii, nepoţi sau iubite ale angajaţilor MAE
Ca urmare a articolelor publicate în Cotidianul.ro despre fişierele pentru uz intern „uitate” într-un mail adresat comunităţii româneşti din Franţa de către ICR Paris şi Ambasada României la Paris, au fost luate câteva măsuri.
Să nu ne entuziasmăm, asta nu înseamnă sfârşitul carierei politice a vreunuia dintre cei implicaţi.
Însă, dacă tot sunt reflectoarele pe reprezentanţii noştri oficiali în Franţa, de ce să nu vorbim şi despre Consulatul României la Paris?
Ambasada României în Franţa stabileşte şi menţine contacte la nivel diplomatic, după cum îi este menirea. Însă imaginea României în străinătate trece şi prin relaţiile stabilite la nivelul Consulatului României în Paris, consulat care are aria de competenţă cea mai largă din Franţa, cu cele mai multe regiuni arondate. Ceea ce înseamnă contacte directe cu mult mai mulţi români stabiliţi în Franţa şi cu mult mai mulţi cetăţeni străini care au nevoie de informaţii sau de diverse servicii (vize, condiţii de călătorie, acte notariale, servicii de traducere etc.).
În decembrie 2012 este numit din nou viceconsul Octavian Greblă, fost economist la Vulcan, fost avocat suspendat din baroul Dolj, fiulpreşedintelui comisiei de imunităţi parlamentare din Parlament şi ulterior preşedinte al Comisiei Constituţionale (Toni Greblă). Noul viceconsul consideră sub demnitatea sa activitatea de ghişeu, contactul direct cu cetăţenii rezumându-se doar la situaţii în care are avantaje directe de imagine (rezolvarea solicitărilor unor personalităţi româneşti stabilite în Franţa) sau materiale, mici atenţii. Orarul de birou 8:30-17:00 nu este pentru el, nefiind niciodată în birou înainte de ora 10:30 (doar activitatea cu publicul începe la ora 9:00, orarul personalului consular începe la 8:30. Vă invit să sunaţi câteva dimineţi la rând şi să solicitaţi o convorbire cu dânsul).
Numit viceconsul, Octavian Greblă solicită ca în actele pe care le semnează (doar le semnează, fără a le verifica, ceea ce duce la numeroase acte greşite, procuri, declaraţii, legalizări de documente, traduceri) funcţia sa să fie indicată drept Consul. Auto-ridicarea în funcţie este anulată în urma controlului ministerial din iunie 2013. Impostura şi înşelăciunea (menţionarea unei funcţii nereale în documente oficiale şi în acte cu incidenţă juridică şi notarială) sunt menţionate în Codul Penal şi pot fi verificate la birourile notariale unde au ajuns acte semnate la Consulatul român din Paris între 15 aprilie 2013 şi iunie 2013, dar şi în acte înscrise în Registrul Naţional Notarial din România. Viceconsulul nu îşi cunoaşte atribuţiile (Legea 269 din iunie 2003), nu cunoaşte lucruri elementare despre activitatea consulară, funcţia sa limitându-se la a semna actele redactate şi verificate doar de funcţionari şi a imprima vizele acordate cetăţenilor străini, deşi nu cunoaşte nicio regulă privitoare la acordarea vizelor (verificaţi vizele trimise spre aprobare în România de viceconsul respinse din cauza dosarelor incomplete sau incorecte) şi nici, de exemplu, despre condiţiile pe care un cetăţean moldovean trebuie să le îndeplinească pentru a depune jurământul de credinţă faţă de România, deşi în faţa lui este depus acest jurământ. (Telefonaţi şi adresaţi-i întrebări pe acest subiect.)
Care este logica numirii unui viceconsul incompentent şi indiferent, plătit cu echivalentul a 3 salarii de funcţionari consulari care fac munca în locul său? Câte dintre sesizările cetăţenilor români au primit răspuns din partea MAE, are este interesul MAE de a proteja personalul incompetent? Şi cum îşi permite MAE să păstreze în funcţie o persoană a cărei familie este implicată într-un scandal de corupţie care a depăşit graniţele ţării după anchetarea de către DNA a preşedintelui CCR?
Cum se recrutează personalul Consulatului Român din Paris?Există un concurs public al posturilor disponibile? Cum este făcut public acest concurs, care sunt condiţiile necesare pentru înscriere, care sunt criteriile de departajare? Există un test de limba franceză şi de utilizare a calculatorului? Puţin probabil, pentru că 90% dintre funcţionarii consulari din Paris nu ar trece aceste teste. În conversaţiile cu cetăţenii străini veniţi să solicite vize se pot învăţa cuvinte noi: Retire des argents du bancomat (argent nu are plural în limba franceză, lucru învăţat în clasa a V-a, iar„bancomat” este văr cu „furculition”). Ce transmitem străinilor care merg să ne viziteze ţara sau să lucreze sau să studieze în România, dacăprimii reprezentanţi ai instituţiilor române cu care au contact vorbesc o franceză rudimentară şi lipsită de politeţea persoanei a II-a plural a verbelor, pentru că funcţionarul însărcinat cu vize nu cunoaşte decât persoana a III-a singular şi infinitivul? „Vous n’a jamais été en Roumanie?” Este o întrebare frecventă. “Dvs nu ai fost niciodată în România?” Sau “Donne-moi vos papiers.” Adică “Dă-mi actele dvs.”
Ultimul concurs pentru ocuparea unui post de funcţionar consular a avut loc în ianuarie 2012. Numărul funcţionarilor angajaţi de atunci până în prezent: 4 (două înlocuiri ale soţiilor ataşaţilor militari şi de interne, şi două numiri fără concurs – nepotul şefului serviciului administrativ Dan Petrescu şi concubina ataşatului IT Cristian Ghimfu).
Deşi legea prevede că se permit angajări retroactive şi angajările funcţionarilor consular se fac pe plan local, concubina ataşatului IT (domnişoara Leila) este numită funcţionar consular în 18 iulie 2012, când aceasta se afla încă în România. Aprobarea anagajării este transmisă în 18 iulie 2012 pentru un contract al cărui început este 1 iulie 2012. Nou numita soseşte în Paris în 22 iulie, ceea ce înseamnă că pentru luna iulie 2012 a primit salariul şi pentru cele trei săptămâni în care aceasta era încă în România. La sosirea în Paris i se atribuie şi acesteia un apartament în imobilul Ambasadei, deşi concubinul său avea deja un apartament de serviciu atribuit.
Deşi legea prevede ca datele personale ale populaţiei să fie accesibile doar în interes de serviciu şi doar pentru personalul calificat şi pentru soţiile/soţii personalului MAE aflat în misiune, acordându-se parole de acces doar pentru aceştia, nepotului şefului serviciului administrativ i se atribuie coordonate de acces. Deşi relaţia cu poliţia franceză impune cunoaşterea limbii franceze, nepotului i se atribuie şi această sarcină se serviciu. Astfel, contacul telefonic, prin e-mail şi direct (când poliţiştii francezi însoţesc arestaţii români la Consulat pentru obţinere de documente de călătorie) este lăsat în seama unei persoane al cărei nivel de limbă franceză este debutant (dovada este CV-ul acestuia, în care limba franceză nu este menţionată, dar şi înscrierea acestuia la cursurile de limba franceză la nivel debutant organizate de Primăria Paris, cursuri pe care nu le finalizează). Nepotul se ocupă şi de traduceri din limba română în limba franceză, ceea ce duce la apariţia unor ţări noi ca Allemand, UngrieCazarea în apartamentele Ambasadei, rezervate prin lege personalului diplomatic, este asigurată şi ea pentru nepot, pentru că unchiul său este cel care decide cine poate locui în Ambasadă.
Unicul criteriu de angajare a funcţionarilor consular este de a fi soţul sau soţia cuiva din Ministerul de Externe. Obligaţia de a cunoaşte limba franceză sau engleză nu există. Toţi funcţionarii consulari actuali sunt soţi, soţii, nepoţi sau iubite ale angajaţilor MAE (nepotul şefului serviciului administrativ, concubina responsabilului IT, soţul ministrului consilier din secţia comercială şi economică, soţul ataşatului pe probleme de muncă, soţia şoferului ambasadorului, soţia unui fost ataşat de afaceri interne).
Primul contact cu serviciile Consulatului este de obicei telefonul. Informaţiile se oferă doar între 9:00şi 12:00, şi doar dacă solicitantul este norocos să prindă linia liberă şi să vorbească limba română.Responsabila secretariatului Consulatului, soţia fostului ataşat de afaceri interne Marcel Ardelean până în 2011, nu vorbeşte deloc limba engleză, ceea ce face imposibil dialogul cu străinii non-francofoni care au nevoie de vize (vă invit să faceţi un test cerând informaţii prin telefon în limba engleză). Cunoştinţele de limba franceză ale secretarei consulare, care este principala persoană de contact a instituţiei, sunt rudimentare, doamna necunoscând nicio regulă a gramaticii limbii franceze şi având un vocabular destul de limitat. Misiunea soţului acesteia în Ambasadă s-a încheiat în 2011, ceea ce anulează orice eventuală “obligaţie” de menţinere a acesteia în funcţie. Singura obligaţie ar trebui să fie în mod logic competenţa. Şi nu de competenţă dă dovadă doamna când respinge într-o etapă înscrierea unui certificat de naştere pentru că ţara de naştere a tatălui esteRepublica sovietică Ucraina, ceea ce nu există în istoria noastră, conform doamnei.
Aurelia Popovici,
Paris

sâmbătă, 30 mai 2015

Nu iese fum fara foc


Se confirmă încă un eșec pentru președintele Klaus Iohannis de a numi cetățeni străini în funcția de ambasador? Pe surse am obținut informația că jurnlistul Emil Hurezeanu nu ar fi agreat de ministerul german de externe pe motive legate de biografia sa de dinainte de 1989, când ar fi fost suspect de colaborare? Berlinul se pare că nu are încredere într-un ambasador care nu a avut până acum trei luni cetățenia română, pierdută în anii 80, fără să se încerce recuperarea acesteia, decât atunci când Klaus Iohannis i-a promis funcția de ambasador drept recompensă pentru campania electorală din noiembrie 2014.
Ministerul de Externe german iar fi transmis transmis lui Klaus Iohannis că jurnalistul Emil Hurezeanu nu e agreat ca ambasador al României la Berlin? Președinția nu a dat încă un comunicat în acest sens. Așteptăm să ne comunice dacă este adevărată informația. Deocamdată nu s-au confirmat la CNSAS zvonurile că Emil Hurezeanu pe vremea studenției clujene și ca avocat stagiar ar fi colaborat cu regimul comunist, drept recompensă, pentru talentul său literar, fiind trimis de Ana Blandiana, prietena boșevicului Gogu Rădulescu, cu o bursă Herder la Viena în 1982 și apoi după două semestre a devenit direct redactor la Radio Europa Liberă, scrie napocanews.ro

miercuri, 27 mai 2015

"Germanii au înțeles și s-au mobilizat. Poate și autoritățile române dau vreun semn, cine știe..."


Protestul romanilor de la șantierul Europaviertel din Frankfurt a cucerit inimile germanilor
Deputata Nissen SPD, le-a adus protestatarilor prajituri de ciocolata facute de ea. In timp ce distribuia sandvișurile între manifestanți, a adresat un mesaj clar celor păcăliți: "Trebuie să primiți banii dacă ați muncit. Este bine să creați o presiune publică. "
In timp ce inimile considerate reci ale germanilor au fost incalzite, "impotentii" din Ministerul Afacerilor Externe din Romania gushatii lipiti de scaunele lor, nu au gasit nici macar o acadica pe care sa o trimita romanilor protestatari. (acadelele sunt  pentru amante). Excelentele lor,  platiti din banii contribuabililor, nu ar cadadixi sa fie prezenti intre romanii revoltati sa nu le cada epoletii. Asa cum este obisnuit, Maria Sa Consulul general al Romaniei la Muenchen, Anton Niculescu sta ascuns in palatul de clestar neavand curajul sa dea ochii cu romanii nostri(aceasta este practica lui "diplomatica" de a sta ascuns in loc sa se implice , chiar daca este de competenta colegului sau de la Bonn care spre deosebire de dvs, chiar incearca sa ajute cat mai multi romani fiind disponibil la orice ora din zi si din noapte ). Marite consul, din salariul dumneovoastra,  puteti ajuta acei romani fara a scadea averea imobiliara, sau daca nu va permiteti, creditele fiind prea mari, puteti cere  donatii altele decat cele primite pentru anumite servicii, pentru  cauze nobile.(mobilierul de lux il aveti deja, prietenii va pot ajuta si cu alimente pentru amarati )Fiti sigur domnule consul ca prietenul dumneavoastra Stanescu va acoperi totul iar regulamentul va lasa loc omeniei macar de ochii lumii.
Domnule Sorin Cehan, va admir munca in sprijinul romanilor,  dar va rog sa nu va lasati pacalit de acest "securist" maghiar cu nume romanesc, pentru ca laudele cu schimburile comerciale sunt doar minciuni, el neavand nici un merit pentru afacerile bavarezilor in Romania sau ale romanilor in Germania asa cum a lasat sa se inteleaga in interviul din Ziarul Romanesc(PS: chimistul nu stie ce este macar contul de venituri si cheltuieli).Marele merit a lui Anton Niculescu este ca a reusit dupa un an jumatate de la instalare, sa ofere un WC pentru romanii veniti in consulat. Iar activitatea sa este evaluata de  dir. al Directiei Consulare din MAE doar dupa incasarile pe care le face din buzunarele amaratilor de romani, ajunsi sclavi moderni prin bunavointa acestor mojici ieftini, incapabili sa fie aparatorii imaginii Romaniei sau a drepturilor romanilor.

sâmbătă, 23 mai 2015

Scoala diplomatica romaneasca!!!

Diplomatii romani, fratii diplomatilor nord coreeni

Servili, turnatori, Incapabili, securisti, aserviti, mici dictatori, abuzatori, politruci ieftini, lingai, misogini frustrati(doar unii care castiga mai putin ca nevestele ). Asa au invatat unii diplomati sa abuzeze angajatii, sa le interzica dreptul de a alege  sa plece si sa nu mai lucreze  ca scalvii pe mosia lui Istvan. Ce au mai invatat? Femeia care  asculta este promovata, dusa la cafele dimineata, fara sa stie sotul, birou frumos, masina si sofer general la scara, protectie si cate altele. Cum se afla de toate astea, se lasa cu demisii din functii inventate , suparari, mutarea biroului la alt nivel, musamalizare din parte prietenilor, teama bolnava ca toti sunt inamici si un rosu nervos in obraji, poate de la pre multa bere in timpul serviciului ca deee...are imunitate.
PS: Iertare adevaratilor diplomati care nu sunt asa, care nu au amantele angajate in subordine, care sunt demni fata de tara si misiunea pe care o au si mai ales celor care stiu sa respecte drepturile fundamentale ale omului, iertare acelor diplomati care isi pot justifica averea, fara a trezi banuieli ca de la un an la altul apar sume cu 5 zerouri , nejustificabile care sa acopere credite, pentru a strani curiozitatea ANI. Felicitari adevaratilor diplomati integralisti.

miercuri, 20 mai 2015

"Fauritorii de tara"

Directia Consulara din Ministerul de Externe "propune" modificarea Zilei Nationale a Romaniei pe 2 Decembrie. Bogdan Stanescu, directorul Directiei amintite, este de acord cu o cutuma venita din Bavaria, unde, in anul 2014, s-a tinut doliu pe data de 1 decembrie, iar serbarea zilei s-a facut pe data de 2 decembrie. Mai mult decat atat, Excelenta sa, se pare ca este de acord ca imnul national al Romaniei sa nu fie intonat decat la finalul ceremoniei, ambientul fiind asigurat cu cantece compuse de compozitori maghiari. In acest fel, domnia sa acopera doleantele amicilor maghiari expulzati din fotoliile ministerului. Domnule Stanescu, stiu ca sunteti o familie mare si unita, rude, amante, amanti, verisori, gineri de fosti premieri si cati altii, dar acest capitol trist din istoria Romaniei se incheie incet dar sigur. Stiu ca nu aveti obiectii in sustinerea amantelor pe posturi de coordonare in detrimentul celor care nu au rude, protectori in minister, dar asta se va incheia curand. Romania merita sa se curete de "securisti" pe care dumneavoastra ii tineti in brate, si nu am idee din ce motive, sau de ce ii acoperiti. Mi-e teama ca nu stiti nici macar pe ce lume va aflati(vezi linkhttp://www.dailymotion.com/video/x26o4q4_diaspora-estival-2014-interviu-cu-dl-bogdan-stanescu-director-general-la-directia-consulara-din-cadr_news). Spre exemplu domnule director, Call centerul dumneavoastra functioneaza execrabil. Oamenii suna si nimeni nu le raspunde(vreti dovezi va dau eu dovezi cu sutele, nefabricate asa cum practica unii securisti). Apropos, cine este in spatele acestei afaceri? Nici nu ma mira ca nu raspunde nimeni, intrucat chiar dumneavoastra spuneti ca acest Call center functioneaza 24 din 7??? WTF? poate 6 din 49? Spuneti dumneavoastra ca: "In orice familie, indiferent de nivelul ei social, exista cel putin un membru, care are un cont pe facebook, care navigheaza pe internet, si cu siguranta acel membru isi va ajuta familia" Serios? V-au informat serviciile asa cum l-au informat pe protejatul dumneavoastra? Eu as fi spus asa:" In Ministerul de Externe lucreaza foarte multe familii cu tot ce implica familia(si cu siguranta acel membru isi  va ajuta familia Ex: Premierul Radu Vasile si-a pus ginerele Consul General unde?), lucruri bune dar si picanterii , amantlacuri .Apreciez implementarea programului de traducere Bianc(indispensabil generalului), atat de necesar corectarii textelor trimise institutiilor germane, dar apreciez si implemantarea programului managerial "ramon" , program coordonator la limita legislatie si moralei romanesti.  Si cum sigur bine stiti, in familiile romanesti exista experienta abuzurilor , barbatul mai trage o palma peste gura care-si permite sa spuna adevarul in fata(dar exista si legi care pedepsesc astfel de abuzuri). Domnule director, sa inteleg ca secolul globalizarii e ceva gen secolul musamalizarii?E ciudat cum la nivelul directie dumneavoastra, oameni cu bube mari in cap ajung sa fie promovati(sora unui director din MAE, cu zeci de plangeri la Cernauti, a fost promovata la Vancouver, Mazuru de la Paris la Viena s.a.). Exista un pret pentru toate si stiti prea bine asta, dar exista si oameni care-l platesc. Ma intreb, ce coincidenta sa fie la aceste nume? Stanescu Bogdan Mihai, Stanescu Gabriel George, Stanescu Mugurel Ioan???Stiti ce ciudat e sa vezi la angajatii ministerului asa de multe coincidente? Fiti sigur domnule director, ca asa cum a venit vremea padurilor sa fie protejate, asa va veni si vremea diplomatiei adevarate fara uscaturi .Apropos domnule Stanescu, ca si director al directiei consulare, ce contributie ati avut la "buna " functionare a sectiilor de votare in noiembrie 2014 cand un ministru a avut onoarea de a-si prezenta demisia, iar voi, Famiglia unita ati tocat dovezile incriminarii voastre?Si daca tot sunteti seful al mare asa cum va credeti, eliminati taxa de 65 euro pe titlul de calatorie. E penibil ca cel care isi pierde actele, sau ii sunt furate, sa ceara bani de acasa, pentru ca  Nu au acte sa primeasca acei bani, iar pe facebook cu siguranta nu pot primi.
Domnule Stanescu, va stiu parerea referitoare la secrete interne si bucataria interna: "Comunicarea ar putea constitui rezolvarea multor probleme. Dar dvs. vă referiţi la cazuri interne ale MAE, unele disciplinare, unde anumiţi consuli au fost obiectul unor probleme. În acest sens, comunicarea o face Ministerul din centrală, prin direcţia de specialitate. Sunt probleme interne, aşa trebuie să rămână, ca în orice stat civilizat."(http://www.romanul.eu/platim-taxe-consulare-de-40-de-milioane-de-euro-pe-an/#ixzz3aWATUOl3) Oare domnule Stanescu ? Va rog sa cititi :CAPITOLUL II din Constitutia Romaniei
Drepturile şi libertăţile fundamentale
ARTICOLUL 30
Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
Cum ati cataloga santajul unui subaltern la un simplu sondaj de opinie despre serviciile consulare oferite. Sunt poate regulamentele ministerului in contradictie cu Constitutia Romaniei??(sesizati Curtea Constitutionala)  sau protejatul dumneavoastra invoca regulamente fantasmagorice. Cum este posibil sa sa interzica libertati fundamentale ale angajatilor?
Cum considerati domnule Stanescu un Consul General care spune despre populatie ca este proasta dandu-se drept av Raul dar nestiind ca exista un IP de pe care se logheaza care poate fi verificat? Il evaluati poate cu foarte bine pentru ca si-a batut joc de romani punandu-i sa isi faca nevoile in boschetii germanilor? sau poate cum va evaluati activitatea la alegeri de la Muenchen?Parca v-am vazut razand de romani sau tremurand de dupa perdelele din consulat. Seful consulilor , unde e demisia de onoare dupa alegeri? Eu spre exemplu nu am reusit sa votez si vinovati sunteti voi, Famiglia MAE.
Daca nu ati avut ocazia la un concurs sa cititi despre codul etic al corpului diplomatic, domnule Stanescu, v-am conspectat cateva articole graitoare despre ce inseamna etica diplomatica:

CODUL ETIC PENTRUCORPUL DIPLOMATIC ŞI CONSULAR AL ROMÂNIEI
Capitolul I – Dispoziţii generale
Art. 1 – Obiectiv
b) un climat de muncă şi un comportament favorabil realizării în bune condiţii a obiectivelor de politică externă ale României.
Art. 3 - Devotament faţă de ţară şi loialitate
(1) Membrii Corpului diplomatic şi consular al României au următoarele obligaţii:
a) să respecte şi să apere valorile democraţiei constituţionale şi ale statului de drept;
b) să fie loiali şi devotaţi statului român şi Ministerului Afacerilor Externe; c) să apere şi să promoveze interesele statului român şi ale cetăţenilor români în ţară şi în străinătate;
Anexad) să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu şi obligaţiile profesionale cu devotament în scopul înfăptuirii politicii externe a României.
(2) Membrii Corpului diplomatic şi consular al României au obligaţia să se abţină să întreprindă acţiuni de natură să aducă prejudicii intereselor şi prestigiului României sau care ar putea genera impedimente în realizarea politicii externe a României.
Art. 4 - Legalitatea
Membrii Corpului diplomatic şi consular al României au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării şi să aplice dispoziţiile legale în conformitate cu atribuţiile ce le revin, cu respectarea eticii profesionale.
Art. 6 - Reprezentare şi demnitate
d) să aibă un comportament bazat pe respect şi amabilitate, atât în relaţia cu publicul şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, cât şi cu colegii, în conformitate cu uzanţele de protocol diplomatic şi ceremonial;
Art. 7 - Integritate şi profesionalism
Membrii Corpului diplomatic şi consular al României au obligaţia: a) să evite orice formă de discriminare sau părtinire în exercitarea funcţiei; b) să-şi desfăşoare activitatea cu profesionalism şi eficienţă; c) să se comporte astfel încât să păstreze şi să întărească încrederea publicului în integritatea, imparţialitatea şi eficienţa Ministerului Afacerilor Externe; d) să menţină încrederea publicului în calitatea serviciului prestat; e) să urmărească îndeplinirea adecvată şi în timp util a sarcinilor de serviciu;
Art. 10 – Protejarea vieţii private
(1)Membrii Corpului diplomatic şi consular al României au dreptul la respectarea vieţii private.
(2)Membrii Corpului diplomatic şi consular al României au obligaţia de a păstra discreţia asupra informaţiilor privind viaţa privată a altor persoane şi de a nu recurge la acţiuni denigratoare împotriva unei persoane.

MAE iti usureaza cosul tau zilnic nu domnule Stanescu?