"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

luni, 11 aprilie 2016

O coma mai jos la Digi24

"Lazăr Comănescu: În primul rând, cei care sunt trimiși să reprezinte România într-o zonă sau alta trebuie să cunoască foarte bine atuurile economice ale României."
 Corect domnule ministru, dar sunt sigur ca nici dumneavoastra nu stiti atuurile Romaniei, ce sa mai spun de personajele pe care le-ati propus ambasadori???; unii din ei poate va pot prepara licori chimice ca la economie sunt varza, si stiu sigur ca stiu atuurile Ungariei(va poate povesti prietenul Anton Niculescu cum si-au construit ungurii autostrazile raportand fals la UE deficitul  bugetar, sau poate va spune care sunt conturile de venituri si cheltuieli ca la el incasarile consulare nu sunt venituri)
 "În al doilea rând, cei care sunt trimiși trebuie să înțeleagă foarte bine mecanismul economiei din țările în care sunt acreditați și să informeze. E foarte bine să sprijinim direct operatorii economici, dar pentru a sprijini autoritățile române în a elabora politici pe termen mediu și lung de dezvoltare a relațiilor economice cu o zonă sau alta este nevoie să beneficiem de proiectarea evoluțiilor dintr-o țară sau alta și de oportunitățile care se deschid pentru țara noastră într-o țară sau alta, iar aici e foarte important rolul celor pe care îi trimitem acolo. Diplomații noștri trebuie să susțină direct pe reprezentanții comunității de afaceri români, care ei înșiși caută oportunități și aici iar este extrem de important, pentru că au fost cazuri, mi-aduc aminte când eram la Berlin, când un interlocutor de acolo îmi spunea că i se spusese de un diplomat român dintr-o capitală - nu din Europa - că ei nu se ocupă de a promova interesele firmelor private, că asta e treaba lor. Nu este adevărat. Vedeți foarte bine cum se întâmplă aici. Pentru că firme serioase, private sau publice, dar care sunt capabile să realizeze proiecte importante pentru țara în care se realizează acele proiecte, este evident că statul trimițător al diplomatului respectiv trebuie să sprijine respectivele companii. Este ceea ce ne propunem și noi să facem și mai spun ceva. Domnii ambasadori români trebuie să fie conștienți de faptul că în evaluarea performanței misiunilor pe care le conduc, dimensiunea economică, performanța în domeniul economic va conta mult mai mult decât până acum."
Herr Comanescu, ce spuneti mai sus este idilic, desi limbajul de lemn e clar dobandit in acel minister inainte de 89 cand asta era politica externa(o politica buna). Dar.....maestre, excelenta sau cum va mai pupati voi in dosuri(poza  va arata ca pe un adevarat diplomat, erati poate la un eveniment oficial sau ieseati din crasma  lui Basascu??), mare parte din diplomatii vechi , fosti colegi de centrala inainte de 89, umbla cu pantofii rupti si costume tocite, iar cei mai noi, nu inteleg sa faca afaceri pentru tara, multi dintre ei habar n-au sa vorbeasca limba tarii in care sunt trimisi , ci fac afaceri doar pentru ei, vize , decontari de accize, si cate si mai cate mizerii si amantlacuri ieftine, credite ciudate, banii dispar din declaratiile de avere. Am marturia unui om care a ajuns undeva intr-o tara din Asia, iar ambasadorul se ocupa de schimbat valuta , jenant?? Altii se lauda de schimburile comerciale din Germania cand el nu cunoste decat cu indulgenta un afacerist din Germania si ala ungur cu Service Auto. Cam care este nivelul investitiilor atrase de dumneaviastra in 10 ani de mandat la Bruxeles? in mandatul de la Berlin? In afara de a interveni in justitie cu cuvinte potrivite sa nu deschida careva dosar pentru trafic de influienta eu nu am auzit de nici un ajutor dat de Lazar Comanescu afaceristilor romani. "Demersul domnului ambasador, prin forma de concretizare a acestuia – adresarea directa catre presedintele Tribunalului Brasov, instanta pe rolul careia se afla in curs de solutionare recursul declarat in dosarul nr. 22913/197/2009 – a fost perceput de presedintele tribunalului si de membrii completului de judecata investit cu solutionarea recursului in dosarul mentionat (care au luat cunostinta de adresa, urmare a depunerii acesteia si la dosarul cauzei) drepto ingerinta in activitatea de judecata." Mai multe detalii aici :http://www.luju.ro/institutii/csm/ambasadorul-romaniei-la-berlin-lazar-comanescu-somat-de-csm-sa-nu-mai-faca-presiuni-asupra-judecatorilor-de-la-tribunalul-brasov?pdf
"Sunt printre cei care consideră că diplomaţia este o profesie de înaltă complexitate şi evident, acum poate că sunt subiectiv, dar e o profesie de înaltă ţinută." 
Adevarul ca tinuta inalta a dumneavoastra se masoara in limba scoasa, si cred ca doamna Merkel,  a fost si ea in limba dupa asa o tinuta, ministrul, pe baza unor analize de profunzime a resurselor umane, ...a capabilitatilor si performantelor corpului diplomatic. Atat de plastic suna , metaforic, sublim. Sunteti sigur ca nu trebuie sa vina pentru promovare diplomatii cu niste anexe? Va explica Sorin Moise despre ce anexe e vorba, ati pierdut sirul de cand nu ati mai fost in minister.
  "Practica pe care au avut-o, este foarte important ca oamenii respectivi să fi fost, e un lucru pe care de asemenea aș vrea să-l subliniez..." Sa fi fost ce? Serios domnule ministru, fiti coerent, ca vorbiti limba romana nu germana sau engleza cu accent rusesc. 
"....Dar care au în spate experiență în minister, în Centrală, au în spate experiență la postul exterior și știu ce înseamnă a funcționa un minister de externe, cu cele două dimensiuni ale sale, internă și externă. Am încercat - și vă rog să mă credeți că am făcut un efort deosebit și aceasta va fi linia de conduită de la care nu mă voi abate sub nicio formă, - oameni cât mai bine pregătiți și oameni care să fie cât mai bine corespunzător locului în care îi trimitem. O să dau și exemple dacă vreți, propunerile pe care le-am făcut pentru postul de ambasadori în state balcanice - sunt toți oameni care au experiență serioasă în acest domeniu, cunoștințe serioase în acest domeniu. In care domeniu domnule Comanescu?
Haideti sa va dau doua exemple de ambasadori propusi:
Brandusa Predescu, la Haga, fosta consul general la Munchen
a. In anul 2011, DPMCD, DIN MAE, A GASIT DOCUMENTE CLASIFICATE IN CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET(un motiv sa fie respinsa in Parlament) 
b. A semnat in fals nota verbala pentru inmatricularea cu numere diplomatice a unui angajat de pe plan local, Marian Sganca, care avea calitatea de portar in institutie.
c. A dat acces, inclusiv cheile de la consulat, respectiv seiful institutiei unei angajate de pe plan local, Bianca Tatar (traducatoare) si mai grav, aceasta lucra pe calculatoarele institutiei, cu date, FARA A AVEA CERTIFICAT ORNISS, nefiind angajata MAE.
Anton Niculescu
a. Posibil spion http://www.jurnalulromanesc.at/la-munchen-securistul-sorosist-incompetent-care-si-a-batut-joc-de-romanii-ce-au-vrut-sa-voteze-la-munchen-si-stuttgart-e-mentinut-in-functie-de-klaus-iohannis/ 
b. Acuzat de amantlacuri, abuz in serviciu, santaj de fosti consuli la Munchen 
c.  A dat acces, inclusiv cheile de la consulat, respectiv seiful institutiei unei angajate de pe plan local, Bianca Tatar (traducatoare) si mai grav, aceasta lucra pe calculatoarele institutiei, cu date, FARA A AVEA CERTIFICAT ORNISS, nefiind angajata MAE.(preluata din mandatul Brandusei Predescu)
d. A semnat deconturile pentru Victor Paunescu angajat MAE in consulat, care a fost prins de corpul de control MAE ca insela statul german cu bonuri de combustibil pe care le lua de la un prieten sofer la o firma de curierat. Bonurile insumau circa 1000 litri in timp ce consulatul cu circa 5 masini deconta doar 800. Bonurile erau din alte localitati decat Munchen. Accizele decontate pe un trimestru erau cat limita pe un an respectiv 1200 euro, iar suma pe care Paunescu ar fi trebuit sa o cheltuie era de 6000 euro, in conditiile unui salariu de maxim 1800 euro
e. A organizat execrabil alegerile din 2014, stiut fiind faptul ca el a cerut doar 2 sectii de votare in centrala MAE. Si-a batut joc de votul romanilor din sudul Germaniei, iar faptele sunt cercetate penal de DNA.
f. In primii 2 ani de mandat ai lui Niculescu, cetatenii veniti in consulat nu erau lasati sa foloseasca toaleta institutiei, fiind trimisi sa si faca necesitatile fiziologice in boschetii din jurul Consulatului(situat in zona centrala din Munchen), in timp ce sub ochii lui, un angajat de pe plan local, respectiv Marian Sganca, caza soferi de microbuze in incinta consulatului...lucruri extrem de grave

VA URMA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu