"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

vineri, 8 aprilie 2016

"Nu a activat deloc ca judecator, nu numai in ultimii trei ani de activitate, ci in toata cariera sa".Deontologul, eticul, magnificul Silviu Barbu

"Numit de Traian Basescu consilier de stat la Cotroceni, din octombrie 2006, fostul director al Penitenciarului Codlea, Gabriel Silviu Barbu, s-a inscris la concursul de ocupare a functiilor de conducere din instante (organizat de INM si CSM intre 12 mai-10 iunie 2007). Candidatura a fost contestata de Asociatia Magistratilor din Romania care a invocat incalcarea art. 48 din Legea 303/2004 a statutului magistratilor, potrivit caruia pot participa la un astfel de concurs doar judecatorii care au inregistrat calificativul "foarte bine" la ultima evaluare profesionala. Numai ca Barbu nu a functionat ca judecator in ultimii trei ani de activitate profesionala. Mai mult, consilierul prezidential al lui Traian Basescu, (asa cum reiese din CV-ul depus la dosarul de concurs si analizat de AMR) nu a activat deloc ca judecator, nu numai in ultimii trei ani de activitate, ci in toata cariera sa.
CV de expert, director, consilier
AMR a considerat scandalos si faptul ca acest consilier prezidential viza si functia de vicepresedinte al celei mai mari curti de apel din tara (CA Bucuresti, instanta care solutioneaza dosarele grele ale DNA si privatizarile dubioase, de exemplu). Insa din CV-ul candidatului reiese ca ultima evaluare profesionala nu a vizat activitatea de judecator a lui Barbu, cum cere textul legii, ci prestatia acestuia ca director (manager) al penitenciarului Codlea. Aceasta institutie nu face insa parte din sistemul judecatoresc, ci este subordonat de Ministerul Justitiei, ca parte componenta a Guvernului Romaniei. Consilierul nu a functionat trei ani consecutiv ca judecator. Nici nu avea cum sa indeplinesca aceasta conditie legala a inscrierii la concurs, situatie remarcata de AMR, care a atentionat CSM si in privinta neindeplinirii vechimii ceruta de lege:" Domnia sa a functionat in postura de asimilat magistratului, mai tot timpul fiind detasat in diverse institutii, generic fiind numit procuror militar, nici macar judecator militar, iar faptic expert, director, consilier etc.
Transfer dubios
Potrivit CV-ului cercetat de AMR, consilierul prezidential Barbu a functionat ca procuror militar la Parchetul Militar Brasov de pe langa Curtea militara de Apel Bucuresti, in perioada 1996-2004. Din februarie 2005 pana in octombrie 2006, cand Traian Basescu l-a luat la Cotroceni, G.S. Barbu ar fi avut "statutul" de "judecator" la Tribunalul Brasov.
AMR a mai descoperit in CV-ul acestuia faptul ca acesta a indeplinit doua joburi simultan, in perioada 2002-2006, cand a functionat ca director de penitenciar. Si mai bizar, omul lui Basescu sustine ca ar fi fost transferat din functia de ... "judecator" de tribunal (la Brasov), cu rang de curte de apel (!), tocmai la Curtea de Apel Bucuresti. AMR, in a carei structura se afla si membri cu functii de judecatori la CAB, a avertizat CSM ca G.S. Barbu nu a lucrat nici o secunda ca magistrat la aceasta instanta bucuresteana si ca "nici nu exista un post vacant efectiv la momentul transferului".
AMR a mai descoperit ca G.S. Barbu sustine ca ar fi fost repartizat de Colegiul de Conducere al CA Bucuresti in data de 1 martie 2007 la Sectia Comerciala.
Adresa AMR pusa in discutie la sedinta de plenului CSM i-a lasat fara replica pe membrii inaltului for al magistraturii care au rasuflat usurati cand au aflat de la secretarul CSM ca impostorul G.S.Barbu si-a retras candidatura. AMR a invederat CSM faptul ca "a considera ca dl. consilier de stat Gabriel Silviu Barbu indeplineste conditiile legale pentru a candida pentru functia de vicepresedinte al CAB, desi domnia sa nu a prestat o zi ca judecator de curte si cu atat mai putin la curtea pe care doreste sa o conduca, echivaleaza cu desconsiderarea tuturor judecatorilor cinstiti, care au trecut prin furcile caudine ale examenelor de promovare"."

Detalii: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-05-19/consilier-al-lui-basescu-se-vroia-sef-la-cab.html#ixzz45GOC2F00 
Follow us: @9AM on Twitter | 9AM.ro on Facebook

Precizez ca titlul este nota personala
PS: E penibil cum un astfel de personaj, reciclat de fostul sef Cazanciuc de la Penitenciare a ajuns sa ancheteze, sa fie sef al unui serviciu de control dintr-un minister. Maine vorbim despre drumetiile fostului ministru de justitie la prietenii pusi in functii, picanterii, cancanuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu