"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

joi, 14 aprilie 2016

Politica diplomatiei santajiste a MAE

Ministerul de Externe isi exprima "dezamagirea" fata de faptul ca autoritatile canadiene nu au eliminat vizele pentru romani si anunta ca "autoritatile romane vor reevalua, la nivel UE, modul de abordare a relatiei UE-Canada, pentru asigurarea obiectivului eliminarii obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani", potrivit unui comunicat oficial.
Intr-un cuvant, MAE santajeaza Canada ca nu va vota  Acordul de Parteneriat Strategic si Acordul Economic Comercial Global(CETA) decat dupa ce se va rezolva problema vizelor. 
Sorin Moise se pare ca s-a retras din echipa de negociere a tratatului. Asa cum ne-a obisnuit diplomatia romaneasca nu este in stare sa negocieze  diplomatic ridicarea vizelor pentru romani, iar singura solutie pentru meritocratii din MAE este santajul. Cu ce santajeaza indivizii? Cu un blabla ieftin care ar pune in pericol schimburile comerciale ale Romaniei cu Canada, ceva cifre de afaceri, exporturi, poate tehnologie, dar si ale altor tari UE(cine o sa va dea voie sa aveti o parere bai miticilor?) Trecand peste imbecilitatea credintei lui Lazar Comanescu ca se afla pe pozitia de forta , ca are veto la votul acestui tratat, in spate se ascunde doar esecul diplomatiei si incercarea de a se da cocosi in vizuina vulpii.
Ministerul de Externe recunoaste ca " In pofida disponibilitatii Romaniei de colaborare si situatiei sale asemanatoare cu a celorlalte state membre din regiune(hallo!!!Romania nu este asemanatoare statelor UE care nu au nevoie de viza pentru Canada, ci foarte departe...poate aproape de Congo)reflectata in progresele clare in indeplinirea criteriilor avute in vedere de partea canadiana(aceste progrese sunt doar scriptice), precum si in decizia Canadei de a include Romania in categoria tarilor de origine sigure(atentie la buzunare, coruptia din administratie, incompetenta din ministere, lipsa civilizatiei), dialogul pe subiectul vizelor inceput intre Comisia Europeana si Canada in urma cu 24 luni nu a dus la un rezultat "
Bravo domnule Lazar Comanescu, in sfarsit recunoasteti ca sunteti incompetenti in diplomatie, in negociere, si singura sansa este SANTAJUL.
De asemenea, MAE arata ca "mentinerea regimului de vize canadiene pentru cetatenii romani creeaza dezavantaje evidente, nejustificate, in comparatie cu ceilalti cetateni europeni. Situatia actuala priveaza cetatenii romani de oportunitatile economice si comerciale nou create".(Intradevar e de plans ca suntem mici, si ne reprezinta la astfel de negocieri niste oameni mai mici, care nici nu sunt luati in seama ,....din pacate.)
Este de mentionat ca in comunicatul MAE, nu se face referire sub nici o forma de eliminarea vizelor pentru USA, si cum ar putea  acesti mitici sa se ia de Statele Unite? Ar fi chemat la raport Comanescu si nu i-ar mai ajunge limba sa se scuze de asa nesabuinta strategica .
Cu toate astea, sunt sigura ca UE , va negocia si pentru miticii astia si daca nu acum, macar la anul o sa mergem si noi in Canada si SUA fara vize, dar asta doar daca dam ceva la schimb, ca doar asta este sansa diplomatiei romanesti.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu