"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

joi, 31 martie 2016

Tschuess Herr Tony :)

Tschuess Herr Tony Niculescu , abia acum esti o victima asa cum ai spus. O victima a Fabricii care te extirpa pentru propria protectie si propriile interese. Urmeaza o reciclare??
Iti urez sa demonstrezi romanismul la Budapesta, imbracat in costume traditionale romanesti.

marți, 29 martie 2016

Spionii din ambasade primesc presa gratis si afla evenimentele din zona:)))))

Spionul Obosit
"Ca peste tot în lume, ofițerii români plecați în țări străine să ia pulsul terorismului la firul ierbii sînt angajați de Ministerul de Externe și ocupă diferite posturi în ambasade sau consulate. Ei sînt plătiți de MAE, adică MAE îi are bugetați în banii ministerului. Bani care, se aude printre spionii români, sînt foarte puțini. Atît de puțini încît, după ce-și ocupă postul sub acoperire, ofițerul român nu poate să-și pună palma-n fund și pistolul la brîu și să plece în misiune. Nu, deloc, el trebuie să muncească în ambasadă pe postul pe care îl ocupă în organigramă. Așa se face că nemulțumirea e mare și frustarea cam tot pe-acolo pe undeva. Spionul nostru muncește cot la cot cu ceilalți angajați ai ambasadei, iar după program își vede de treburile pentru care a fost, de fapt, trimis acolo.
Tot e bine că dimineața primesc presa la ambasadă gratis și se mai pun la curent cu evenimentele din zonă."

luni, 28 martie 2016

Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni sub lupa DNA

Fabrica cercetata 
Marele Sistem informatic pentru managementul integrat pentru cetateni, asa numitul Call Center, si toate sitemele informatice centralizate din MAE , marele motiv de lauda al directorului Directiei Consulare din MAE, Bogdan Stanescu, este sub lupa DNA. "SIMISC este sistemul IT al MAE care furnizează servicii electronice prin care cetăţenii români din Diaspora pot solicita online informaţii consulare, documente de identitate şi călătorie, servicii pentru cetăţenie, acte de stare civilă sau notariale.Contractul de 7 milioane de euro a fost atribuit de MAE in 2015 asocierii dintre Siveco şi Expert One Research (fostă XOR IT Systems), o firmă cu acţionari apropiaţi de Sebastian Ghiţă, care e vizat acum de o cerere de arestare într-un alt dosar penal." Ministerul Afacerilor Externe declara ca acel contract a fost atribuit prin licitatie care respecta legislatia? <a intreb ce legislatie respecta Bogdan Stanescu, Silviu Barbu si Fabrica, sau mai bine spus presupusul Grup Infractional din MAE cate isi baga....in articolele de lege. In fapt este cercetata procedura restrictiva a licitatiei, prin care MAE a dat acest contract.
"Potrivit legislatiei in materia achizitiilor publice, autoritatea contractanta nu poate formula criterii restrictive privind participarea la procedura de achizitii pe considerente cum ar fi numele actionarilor sau relatiile comerciale dintre firmele participante"
Potrivit aceloraşi surse, de promovarea proiectului online SIMISC s-a ocupat directorul Departamentului Consular din MAE, Bogdan Stănescu, de asemenea privit în minister ca un apropiat la fostului secretar general şi ministru de Justiţie, Robert Cazanciuc.
SIMISC este parte a unui sistem online al MAE mult mai mare, denumit E-CONS, în valoare de 50 de milioane de euro.
Contractul SIMISC a fost atribuit pe vremea fostului ministru de Externe, Bogdan Aurescu (PSD).
Mai multe detalii puteti citi aici: Sursa:http://www.romaniacurata.ro/dna-la-mae-procurorii-au-cerut-contractele-incheiate-cu-firmele-apropiate-lui-sebastian-ghita/ 
si aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20897453-dna-cerut-ministerului-externe-documentele-legate-licitatie-castigata-una-dintre-firmele-apropiate-sebastian-ghita.htm   
PS: Cam asta se intampla si ar trebui sa se intample cand iti bagi...in articolele de lege. 

vineri, 25 martie 2016

Antecedentele grave ale magistratul Silviu Gabriel Barbu

Ce si-a dorit ambitiosul Silviu Barbu? : ll Ce vă doriţi în viior? Aş vrea să lucrez în organisme internaţionale ca Uniunea Europeană, ONU sau Consiliul Europei, în misiuni precum teatre de război, în zone de reconstrucţie, cum ar fi fosta Iugoslavie sau Orientul Mijlociu. Peste câţiva ani mă văd în această postură, dacă am răbdare şi perseverenţă. 

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/brasov/brasov-portret--silviu-barbu-dezvaluie-studentilor-tainele-meseriei-magistrat-1_50ad400b7c42d5a663918c40/index.html

Ce nu-i place domnului Silviu Barbu? : Ce nu-i place: „Nu-mi place ipocrizia, minciuna, lipsa de caracter. Nu-mi plac oamenii mai mohorâţi decât zilele mohorâte, oamenii care suferă, ura şi tot ceea ce a ieşit din cutia Pandorei".

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/brasov/brasov-portret--silviu-barbu-dezvaluie-studentilor-tainele-meseriei-magistrat-1_50ad400b7c42d5a663918c40/index.html 
Serios domnule magistrat? Nu va place cutia Pandorei? atunci va rog sa renuntati la ipocrizie, minciuna si lipsa de caracter.Rabdarea si perseverenta nu tin loc de inteligenta si nici nu va da dreptul sa ocupati functiile pe care le visati.
Inregistrarea amenintarilor, sau a interventiilor(trafic de influienta?) nu sunt episoade unice in viata si cariera dumneavoastra. Ati fost aproape chiar sa va impliniti visul ca si consilier de stat la Cotroceni(apoi ONU, UE etc), dar, cutia Pandorei s-a deschis,   nu v-ati abtinut sa va aratati muschii si ati picat, de fazan :
"La nici nouă luni de la numirea în funcţie, prin detaşare de la Tribunalul Braşov, unde era judecător, consilierul de stat Silviu Barbu a demisionat de la Cotroceni, după ce interceptarea uneia dintre convorbirile sale telefonice a ajuns la un post central de televiziune.
 „I-am înaintat, luni, d-lui preşedinte cererea de încetare a detaşării mele pe acest post începând cu data de 21 iunie curent, pentru că nu vreau ca acest incident să afecteze în vreun fel instituţia prezidenţială”, ne-a declarat Silviu Barbu. vezi articolul complet aici: http://www.gandul.info/politica/consilierul-de-stat-silviu-barbu-a-demisionat-de-la-cotroceni-350193
Demisia Domnule Barbu. Sunteti complet compromis, v-ati ratat cariera pentru un strop de putere,  in definitiv, iluzorie . Nu mai speriati pe nimeni nici ca magistrat, sef de control sau ce mai vreti sa fiti. E rusinos tot CV-ul ultimilor ani(https://ro.wikipedia.org/wiki/Silviu_Barbu)ce ati fost si ce ati ajuns. Nimeni nu e mai presus de lege. Iar din magistrat, consilier de stat sa ajungeti in umbra unui Bogdan Stanescu care nu are curajul sa-si publice CV-ul, e jenant. Aveti sansa sa fiti demn, folositi-o.
Interesant e traseul lui Barbu strans legat de senatorul Titus Corlatan, mai intai ca sef la Aministratia Penitenciarelor in mandatul de ministru al justitiei al lui Corlatan si mai apoi ca sef corp control MAE tot in mandatul lui Corlatan: "
O alta noutate este aceea ca Administratia Nationala a Penitenciarelor se afla in subordinea unui subsecretar de stat, iar acum, prin ordinul emis de ministrul Justitiei, Titus Corlatean, ANP este trecut sub coordonarea secretarului general adjunct al ministerului, actualmente fiind numit Silviu Gabriel Barbu, un personaj extrem de controversat. Proaspatul secretar general adjunct a facut cariera ca procuror militar, apoi a fost, pana in martie 2006, director la Penitenciarul Codlea si a demisionat in 2007, dupa opt luni de activitate, din functia de consilier la Departamentul Constitutional Legislativ al Administratiei Prezidentiale in urma scandalului declansat in presa de aparitia in presa a uneia dintre convorbirile sale telefonice (interceptate cu mandat judecatoresc) cu decanul Facultatii de Drept si Sociologie de la Universitatea "Transilvania" din Brasov, Nicolae Bujdoiu. In aceasta convorbire, Barbu incerca sa intervina in favoarea unui cumnat, care nu promovase un examen la respectiva unitate de invatamant superior.
Si o dedicatie pentru dvs: 
PS: Ati dat poate concurs in ultimii ani pentru posturile pe care le-ati ocupat? sau doar prin detasare ? Astept cu interes rezultatul cu final cunoscut pentru posturile diplomatice din MAE.

miercuri, 23 martie 2016

"Coma Lazarescu" un ministru

Suparat mai e ministrul asta, are toate motivele, Sistemul se clatina, si scaunul e subred.
Oare la cine se uita asa urat? la Presedintele Johannis? sau poate bacsisul nu mai ajunge pentru bairam? Afacerile cu vize s-au stopat? Stam si noi putin cu mainile incrucisate? Mai ca seamna cu o camasa de forta:)) ce sa mai..pozitie de diplomat...de cariera...mana in buzunar, privire ca, ...omul... la.....  poarta ...otomana:)).
Cred ca incerca sa isi aminteasca Scrisoarea a 3-a a lui Eminescu, sa aiba replica in fata turcilor:))). Cu siguranta nu il suspectam ca ar bea ceva in timpul serviciului, nu in fata sefului. E oboseala de atata munca. Hei sefule , dedicatie speciala speciala speciala:











sau varianta vecinului Ady de la Valcea: 

Corpul de control din MAE si dragostea de oameni

Aud to mai multe povesti despre sobolanii din sediul vechi al afacerilor externe. Le zic sobolani pentru ca asta e comportamentul acelor mamifere care se ascund prin acea cladire, si umbla prin tevile imbaxite de zoaiele sistemului.
Corpul de control al MAE, si-a arogat noi atributii.
Intr-un exces furibund asemeni unor javre lovite din toate partile, omuletii nostri se considera mai nou medici, sau considera ca a controla inseamna orice control: controlul vietii pulimii care tace malc in sistem, sau controlul medical al angajatilor. Bai scarbelor, aud ca puneti sub semnul indoielii certificate medicale emise de medicii turci (nu toti sunt sunt  ca voi), sau iar incercati sa amenintati prin asta? Chiar credeti ca se mai sperie cineva? Bai cacaciosilor(nediplomatic , ci fiziologic vorbind) voi nu sunteti in stare sa dati o asigurare valabila corpului diplomatic trimis la munca, decat dupa 4 luni de zile, pentru ca putorile pe care le-ati angajat nu sunt in stare sa mute doua hartii de la o camera la alta ca sunt puse acolo sa o frece la rece nu sa munceasca, iar pleada de pulici tre sa semneze cinspemii pe o hartie ca sa justifice prezenta in mizeria aia de minister. Sa amintesc ca nu mai aveti curaj ca un asemenea demers, de a verifica medicii turci nu se face prin adresa scrisa (ci prin sistemul Mofa sau cum s- o chema ca sa tocati voi hartiile?)ca va e frica sa nu transpire iar in presa? Cum va permiteti bai  securistilor sa puneti viata oamenilor in pericol? Cum va permiteti sa trimiteti oamenii in misiuni fara asigurare de sanatate si sa acceptati angajati care sa nu fie asigurati(vezi cazul portarului si a femeii de serviciu de la Munchen)?
De ce ve e frica , de aia nu o sa scapati! Am sa ma bat cu voi pana sitemul se va curata!
#curatamfabrica, #diplomaticurati,

marți, 22 martie 2016

Corpul de control MAE sau buzduganul serviciilor?

 În cadrul M.A.E. funcţionează, în subordinea directă a ministrului, Corpul de control şi evaluare diplomatică al afacerilor externe, condus de un inspector general şi de un inspector general adjunct, in speta, gasca formata din Silviu Barbu si Ioan Gorita. cine sunt aceste specimene si care este CV-ul lor? Iata cateva repere:
1. Ioan Gorita
Sabin Orcan i, în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt", face dezvaluiri despre ofiţeri acoperiţi sau colaboratori ai serviciilor secrete care ocupă funcţii-cheie în stat. Cel de-al zecelea nume aflat pe "Lista Fantomelor Securității" este Ion Goriță, director adjunct în M.A.E, mai precis adjunctul șefului de control și evaluare diplomatică.
Acesta a fost ambasador al României pe lângă ONU și președinte al UNICEF. CV-ul său nu există nici măcar pe site-ul M.A.E.
În cartea ”Infern 89. Povestea unui condamnat la moarte”, Mircea Răceanu a scris despre Ion Goriță.
În prezent, Ion Goriță are următoarele sarcini în cadrul M.A.E., potrivit HG 8 din 2013.
Art. 11 - (1) În cadrul M.A.E. funcţionează, în subordinea directă a ministrului, Corpul de control şi evaluare diplomatică al afacerilor externe, condus de un inspector general şi de un inspector general adjunct.
(2) Corpul de control şi evaluare diplomatică al afacerilor externe are următoarele atribuţii:
a) desfăşoară o activitate permanentă de prevenire, verificare şi evaluare a modului în care sunt respectate şi aplicate prevederile legale şi normele de deontologie şi etică diplomatică (...);
b) îndeplineşte rol operaţional de exercitare a autorităţii de stat a ministrului afacerilor externe în materie reactivă şi de investigare în cadrul cercetării disciplinare prealabile a faptelor comise de toate categoriile de personal încadrate în M.A.E. (...);
c) îndeplineşte rol strategic privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (...).

http://m.b1.ro/stiri/eveniment/lista-fantomelor-securitatii-ion-gorita-judecatorul-diplomatilor-ofiter-acoperit-al-securitatii-video-123426.html 

Mai mira pe cineva tacticile securiste de intimidare, santaj, si diversiune din Ministerul Afacerilor Externe?
Mai mira pe cineva ca securistii au impanzit aproape toate posturile diplomatice(vezi articolele despre "securistul' Anton Niculescu sa), prinzand"marul de aur",??
Poate un astfel de personaj sa fie obiectiv in controalele asupra altor securisti? sau chiar acesta este motivul pentru care a fost implantat in acest post de control, pentru a fi buzduganul serviciilor asupra celor care nu se conformeaza ordinelor?
Astfel de pesonaje au reprezentat Romania la ONU si UNICEF? Simt deja ca mi-e greata.

2.  Silviu Barbu(judecatorul,pentru a da greutate sentintelor corpului de control)seful corpului de control din MAE, transferat sau )
Iata ce spune luju.ro : http://m.luju.ro/rudele-din-sistem-ale-judecatorilor-de-la-curtea-de-apel-brasov.
si daca doriti sa revedeti: http://prostia-romaneasca.blogspot.de/2016/03/silviu-barbu-recidivist-in-manarii-bd.html 

Atunci cand schema ministerului o faci cu securisti, judecatori, amanti de procurori, si alte rubedenii, nici nu ma mira ca legea este terfelita , ca nu se respecta legile tarii, regulamente , ca sunt transferati oamenii din misiune in misiune fara a se respecta conditia de a poposi acasa in minister un an(scolarizare...spalare creier, poate ceva cadouri pentru o noua misiune si foarte important....sa fie in bani:"nu mai dau astia bani...mama lor...vin cu cadouri"),
Cu asa o distributie de exceptie, nu m-ar mira ca trimiterea diplomatului Radu Cristian la Ankara sa fi fost o incercare a Fabricii de a ii inscena ceva cu vize, cu bani din vize ca sa-l calmeze cu totul si sa fie..."cu mainile curate" si sa acopere "realizarile" fostilor diplomati in materie penala.

Maine, despre Sorin Moise,secretarul general din MAE,  fosta sotie, posturi puse la cald pentru ea, incercari de targuiala cu alte posturi, umilirea unui fost ministru de catre Fabrica.

 
 

luni, 21 martie 2016

Rasism, prostie, analfabetism la Ambasada Romaniei din US

Odisee la Ambasada Bananieră(Scrisoarea unui roman umilit de functionarii rasisti din Ambasada Romaniei  din US)
Paşaportul expiră în aprilie. 2016. De aici a pornit totul…
“Certificatul de căsătorie trebuie să poarte obligatoriu Apostila Secretarului de Stat unde a avut loc căsătoria”. Mă uit pe certificat, are o ştampilă ochioasă, în relief, parcă e scoasă la imprimanta Braille şi o căsuţă în care scrie „Witness my hand that signs….”. E oficial tare. E clar că asta e bună. Totuşi, îngerul bun care mă tot însoţeşte – nici eu nu ştiu câtă răbdare mai are cu mine şi cu cât e plătit de acolo, de Sus, pentru asta – mă îndeamnă să dau căutare pe Google. Imagini. Ce văd acolo n-are absolut nicio legătură cu ce am eu. Scormonesc mai mult, caut preţuri, timp, dau telefoane. Peste o săptămână şi 78 de dolari, vine în poştă un document de trei pagini care seamănă cu Constituţia originală a Finlandei şi înţeleg deodată că mă duceam degeaba la Washington, dacă nu-mi dădea Domnul minte să caut ce-i aia o apostilă. Că pe site-ul ambasadei nici nu spune ce-i aia, nici nu dă un link pentru prostime, să fie siguri că nu vin oamenii degeaba de pe toată coasta de est a SUA.
Cu o zi înainte de Sfânta Programare de pe 18 martie, tot bătând Washingtonul, cu limba scoasă, după J (Doamne, câtă energie are! – m-a dus 32 de kilometri în trei zile pe jos!), că aşa e frumos să vizitezi, zice ea – să simţi mirosul şi să guşti gustul – facem o încercare şi trecem şi pe la Consulat, poate „mă ia” cu o zi mai devreme.
O străduţă cochetă, liniştită, cu câteva steaguri în faţa uşilor (nu le recunosc decât eu pe cel al Turciei şi J pe cel al României) şi o intrare exact ca într-un magazin unde doamna Coca şi-a făcut „mixt” în sufragerie şi a pus nişte scări. Uşa întredeschisă, intrăm şi ne întâmpină în dreapta o cameră mică, sărăcăcioasă, veche, cu ceva scaune, un calorifer, o masă, câteva afişe pătate de cafea sau muşte şi un televior (BCR – gândim la fel…) agăţat pe perete. Trei persoane cu priviri goale şi colţurile gurii lăsate şi un copil debusolat, tras brutal de mână de - probabil – bunică (da’ ţi-am spus să stai locului! – o şoaptă ca un bici, şuierată printre dinţi). O atmosferă instantanee de atemporalitate şi tristeţe.
În stânga, un ghişeu cât jumătate de perete, cu sticlă dublă securizată. O doamnă cochetă, blondă şi cu chestii roz vine la geam şi dă drumul la microfon.
- Spuneţi.
- Sărut mâinile, am o programare pentru mâine şi, dacă tot eram în zonă, am zis să vedem dacă e bine să depunem actele mai devreme, să scutim nişte timp şi poate să…
- Atunci veniţi mâine. Pentru înscrierea căsătoriei, nu?
- Da, mă rog, pentru paşaport de fapt, dar obligatoriu trebuie să înscriem căsă…..
- Mâine.
- Aha, deci nu se…
- Mâine. De la 10. Sunaţi la uşă şi…
Mă mai uit o dată în jur – pustiu… Mă rog, or fi regulile lor, e totuşi Consulatul României în SUA… Mulţumim cu zâmbet şi plecăm ţopăind spre micul nostru maraton Washingtonian, cu J în frunte, agăţată de rucsăcel ca o veveriţă.
A doua zi, la 10 şi jumătate, eu ronţăit de un inexplicabil boţ în stomac – o intuiţie sinistră pe care nu o pot ignora – sunăm la uşă şi, mascându-mi nervozitatea, mă adresez doamnei de după sticlă (alta decât cea de ieri, care e la un birou mai în spate) după tipar:
- Sărut mâinile – am venit şi ieri – avem o programare pe 18 pentru înscri…
- Nu aveţi programare! – vocea ei taie ca un ţurţur de gheaţă, în timp ce mă fixează rigid cu privirea, peste ochelari, ca în filmele cu Isoscel şi Socrate, iar eu nu pot scoate un cuvânt. Îmi duduie tâmplele. Nici nu m-a întrebat numele, nimic….
- Când aţi făcut programarea?!
- Păi…, miorlăi eu sfârşit, cu degetele ude pe dosărelul cu acte – în ianuarie, cred… Staţi să văd emailul… Linişte totală, se învârte camera cu mine, nu ştiu unde dracu-i şi porcăria aia de telefon că…
- Daţi-mi actele să văd ce aveţi acolo!
Eu tot caut telefonul, scot o brichetă, ţigara electronică…
- Andy, dă-i actele – intervine şi J. Ridic ochii şi văd că şi ea e roşie. Dă-i actele, Andy.
Am găsit telefonul dar nu ştiu ce să fac cu el. Intru în aplicaţii – Skype – ce naiba caut pe Skype? Ce vroiam? A, da, Yahoo mail...
J îmi ia dosarul din mână şi-l bagă prin fanta de sub sticlă, eu mă dezmorţesc o clipă:
- Doamna Mortan! Doamna Cornelia Mortan! Din noiembrie tot schimb emailuri cu dumneaei! (numele real e aproximativ, dar nu-l dau aici până nu-mi vine paşaportul prin poştă!)
Se întoarce spre blonda de la birou:
- Uite, dragă, ce zice! Că tu! Păi… ?
Urmăresc ca la judecător reacţia blondei… Mormăie ceva, se uită în calculator şi-i citesc pe buze fraza eliberatoare, şoptită:
- Da, am uitat eu să-l trec…
Actele sunt la ei, noi mergem pe un scaun şi aşteptăm să ne cheme. Sunt înarmat cu răbdare – vrusesem să ne luăm bilet pentru ora 3 în aceeaşi zi, să mai scutim o noapte de hotel, dar doamna Mortan mi-a scris că nu prind avionul dacă e la 3, aşa că sunt pregătit pentru câteva ore.
Lângă noi, un cuplu de vârsta a doua şi jumătate, ea româncă – el american. Ea completează un teanc de formulare, repetitiv, sisific, sub privirile lui absente. „Cred că face vreo moştenire ceva”, mă gândesc şi reintru în mine, pregătit pentru orice.
- Domnul D!
……………………………..
- Domnul D!
Sar de pe scaun, din doi paşi sunt la ghişeu. Jenn vine şi ea fuguţa. Doamna Mortan are un teanc de hârtii în mână, cam câte are pe masă şi cuplul româno-american din spate şi turuie:
- Aici puneţi numele de după căsătorie, adresa din România, adresa din SUA…
- Nu, că soţia nu şi-a schimbat numele…
- … codul, că e important, nu cumva să treceţi ……de dinainte, că altfel….. că nu pot să vi-l primesc aşa… şi …haideţi. Şi să-mi daţi pixul înapoi.
Habar n-am ce-a zis acolo. Ştiu doar că ce completa domniţa de lângă mine nu era nici moştenire, nici adopţie, nici vânzare de rinichi. Era tot căsătorie. Şi ştiu că dacă nu las pixul e jale.
Termin primul formular. Trec la al doilea. Pare cunoscut. Mă uit la primul, identic. Mă uit la al treilea, identic. Ce Dumnezeu… Mă încumet să întreb şi aflu că sunt duplicate. La fel sunt şi celelalte. Toate formularele, deşi identice trei câte trei, trebuie completate de mână! Până şi la Şcoala Generală Cioca-Boca au xerox şi ştampilă „Conform cu originalul”. Iar îmi bubuie tâmplele şi Jenn îşi pune mâna peste mâna mea şi şopteşte „totul e ok….”, ca unui prizonier condamnat să mănânce tot restul vieţii numai legume…
Termin toate cinci formularele (plus duplicatele caragialeşti) cam în 45 de minute – mă doare mâna ca într-a noua, când dicta domnul Nechita comentarii la română – şi mă duc la ghişeu, unde mai sunt doi români în faţă. Se pare că au ceva probleme cu completat formularele.
Doamna cu voce de ţurţure, asistată de o tinerică ce pare că e mai blândă:
- Aoleu, după ce lume sunteţi?! – se uită la asistentă cu groază pefăcută.
- ……………………………………………….
- Păi, cine vă ia documentul? 
- Tata...
- Scrieţi acolo, pă spate! Vedeţi unde? Cum îl cheamă…
Interpelatul, un tânăr la vreo 28 de ani, cu geacă strâmtă de piele, ciocate, ars de soare şi bărbierit lupeşte, se îndreaptă de spate, trage de geacă în jos cu un gest reflex şi răspunde milităreşte, răcnit, aproape pocnindu-şi călcâiele:
- Ionescu Viorel!
Doamna şi asistenta se strică de râs după geam, se uită la mine şi la J în căutare de complici, blonda tot întreabă de la birou – Da’ ce-i, tu, ce-i?, apoi vine la mine şi ia actele. Le verifică în fugă, dacă-s semnate mai ales şi J, nevinovată, practică, zice:
- Păi gata, mergem?
Blonda râde cu toţi dinţii şi spune că astea-s doar pentru căsătorie, abia acum urmează paşaportul… 
- Ar trebui să fie mai uşor de acum, îi spun eu lui J în română şi ea răspunde, tot în română, pe când blonda se extaziază şi o arată pe Jenn celeilalte.
- Uite, dragă, ce perfect vorbeşte! Doamna cu ţurţure se uită şi ea la J ca la un exponat, dă din cap semi – aprobator şi scapă un început de zâmbet. Plecăm la loc mai încrezători, cu un nou set de formulare, pentru paşaport de data asta.
Celălat cuplu româno-american este aproape gata, în timp ce doamnele de după ghişeu o dau exemplu pe J şi, într-o engleză grotescă, draculică, cu greşeli gramaticale oribile, îl tachinează pe americanul tăcut pe faptul că nu ştie română.
Doamna cu ţurţur apare brusc în camera noastră, pe partea asta de sticlă, în mărime naturală şi-mi face semn să merg cu ea pe o uşă din stânga mea. Intru cu emoţii şi văd un aparat de amprentat, o cameră foto şi un birou.
- Blonda aia cu soţ american zice că lu’ bărbat-su îi plac ciulamaua, ciorba şi sarmalele. Credeţi?! Deschide monitorul şi tastează.
- Se poate, nu ştiu…
- E greu aici, l-aţi văzut pe ăla cu Ionescu Viorel?! Avem d’ăştia cu caru’, c-u c-a-r-u’… silabiseşte în timp ce tastează ceva, tot felul dă fâţe care spală vase şi se mărită c-un american… Câţi vin fără apostilă – ce e aşa dă greu să iei o apostilă – doar dumneavoastră o aveţi, nu? (era să n-o am, dar…) Să vă explic ce-a fost, că v-am luat cam tare dă dimineaţă…
- Da, sincer, m-am îngrijorat puţin, că am venit tocmai din Florida o mie cinsute de kilo…
- Ieri, când aţi venit, adică după ce v-aţi dus, vine asta – Cornelia – blonda – că cu ea aţi vorbit – la mine şi zice că „uite, tu, a venit unu’ care cică are programare mâine de căsătorie şi paşaport”. Zic „tu, cum să aibe, că mâine avem decât pe aia cu americanul” şi ea zice - aşa a zis! – „zi-i tu când vine, mâine, că n-are cum să aibe”. Şi v-am zis, de aia vi s-a părut că aveam ceva cu dumneavoastră - şi tot ea greşise. Aşa şi contabila, când a venit aici, vă spun sincer, cu mâna pă inimă, nici două cuvinte nu ştia în engleză. Tot venea la mine „vorbeşte tu cu el, că eu nu ştiu” când venea câte unu’… Zău, nu ştiu cum a prins aici…, că eu, când am fost în China, am învăţat chineză în câteva zile, aşa, de vorbit cu ei… Şi avem şi probleme cu plicurile Fedex că ciorile alea care lucrează acolo nu-s în stare să citească până la capăt leibălul şi ne trimit nouă factura….
Până aici am reţinut. Şi tot aici, cu acel cuvânt – ciori, s-a terminat şi gluma şi totul a devenit tragic. Am terminat totul la 12, paşaportul ar trebui să vină prin poştă peste 3 luni, aveam timp să prindem şi avionul şi trenul de trei ori dacă am fi luat biletul pentru aceeaşi zi şi am vorbit vreo trei ore cu Jenn, pe o bancă în soare, cu scârbă în suflet şi venin în voce, eliberându-mă de tot ce am simţit în 2 ore care au fost ca 2 luni... Un angajat al Ambasadei României în buricul Americii m-a terfelit de când am intrat pe uşă, şi-a făcut flenduri 2 colege în 5 minute, a făcut ţăndări toată populaţia României care vine să-şi schimbe un paşport la Ambasadă şi, grav, mult, mult mai grav - a făcut cele mai absolut de nepermis de rasiste comentarii pe care le-am auzit şi asta, acolo, în casa lor, în mijlocul Americii, la 2 kilometri de preşedintele lor negru, în ţara care i-a dat ei voie să stea acolo şi să-i murdărească pe toţi, români şi americani laolaltă… 
Mi-e dor de România, de multe ori până în măduvă şi până la fior… Dar mereu mi-e frică să vin şi tot amân. Acum ştiu de ce mi-e frică.

Ma intreb, a cui rude sunt acesti functionari consulari care si-au permis sa fie rasisti pe teritoriul US. Sunt curios de reactia Ambasadei US in Romania la aceasta dezvaluire. Domnule ambasador Hans Klemm , cum le-a fost permisa accederea in diplomatie pe teritoriul US unor astfel de functionari romani?
Domnule Lazar Comanescu, stiu ca sunteti exponatul puterii comuniste si a metehnelor acelui sistem, dar pestele se impute de la cap. 

duminică, 20 martie 2016

Rude , amante, foste neveste, telenovelele din MAE

Incepand de luni, voi publica povestile anumitor diplomati trecuti pe la curtea din Istambul, foste neveste avansate de la activitate administrativa responsabila cu servirea cafelei, la cea de consul alaturi de un fiu de securist(acuzat in trecut de afaceri cu vize), cumetrii si iubiri protectoare din DIICOOT, fete de asistente medicale trimise diplomat in Japonia unde tatal protector deconteaza ...inca, cadouri vandute pe OLX si multe altele legate de judecatori, Famiglii intregi care fac legea si si-o baga in ea. 
Domnule Dacian Ciolos, veti avea toate legaturile si dovezile pe care le-am promis.

miercuri, 16 martie 2016

Dan Suciu acopera manariile SIE?

Dupa cum banuiam deja, Fabrica MAE are protectie din partea multor politicieni, ziaristi, care sunt sau nu pe statele de plata ale SRI sau SIE. Fostul purtator de cuvant(2012) al Sefului SIE, Mihai Razvan Ungureanu, are pareri personale legate de cazul de coruptie din MAE. Nu domnule Suciu, cazul nu e singular, daca anumiti diplomati nu vor sa se manjeasca, nu inseamna ca lucrurile sunt tocmai curate in minister asa cum insinuati(competenta profesionala a celor pe care sistemul incearca sa ii albeasca  nu le da dreptul la abuzuri, si nesocotirea legii). Radu Cristian a fost santajat iar evidenta inregistrarii ar trebui sa fie proba pentru organele abilitate sa ancheteze abuzul in serviciu al functionarilor din minister care l-au santajat pe Radu Cristian ca nu ii va fi bine daca nu renunta la procesul intentat ministerului, postul sau depinzand de renuntarea la actiunea in justitie.
Art. 207
Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Art. 297
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Este foarte interesanta abordarea dumneavoastra domnule Suciu antepronuntandu-va intr-o ancheta interna a MAE(ati devenit dambovitean), ba mai mult incercand sa ignorati existenta inregistrarilor care desconspira fapte de natura penala, o cutuma cum ii place dir Bogdan Stanescu sa spuna, o cutuma ilegala, sau poate legala pentru interesele financiare ale SIE? Pe cine acoperiti domnule Suciu? Unde merg banii din vize? sau din accizele returnate?
PS: Daca SIE are nevoie de un buget mai mare sunt sigur ca exista parghii legale, dar daca folosirea oamenilor simpli si a banilor munciti cu greu departe de tara este doar prilej de imbogatire pentru huzurul unora, atunci e rusinos.Iar cei anchetati, conform regulamentelor MAE ar trebui suspendati pana la finalizarea anchetei.

sâmbătă, 12 martie 2016

Silviu Barbu recidivist in manarii, BD

Asa cum era de asteptat, au inceput sa apara noi documente legate de santajistii din MAE. Voi publica mai jos, un document, legat de abuzurile magistratului Silviu Barbu, de pe vremea cand era director al penitenciarului Codlea, increngaturile politice cu fosti ministri ai Justitiei, Rodica Stanoiu, dar si fostul Prim ministru Victor Ponta(Robert Cazancioc, principalul artizan al aducerii acestor personaje in sistem, dar, ca ministru al justitiei, poate chiar si aparatorul lor.) Comentariile nu isi au rostul, tactica securista fiind aceeasi.Orice ministru a fost decapitat de sistem: Titus Corlatean, Bogdan Aurescu, ministri neputinciosi in fata sistemului, .

vineri, 11 martie 2016

BD in actiune, sau in Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor care nu se dezminte, face afaceri externe cu vize, deconturi de accize si TVA in extern, prin pionii Sistemului, sau pionii Fabricii.
Intr-o interpretare de exceptie, Dem Radulescu in rolul lui Bogdan Stanescu, Puiu Calinescu in rolul lui Sorin Moise, si Jean Constantin in rolul lui Silviu Barbu. in sceneta, Prietenii din Fabrica, Regia: Cazancioc


Acest articol este o parodie si trebuie tratat ca atare, cu multe zambete :))

miercuri, 9 martie 2016

Santajisti care ameninta, fac legea diplomatiei romanesti

Ministerul Afacerilor Externe este în curs de verificare a tuturor informaţiilor vehiculate în spaţiul public cu privire la acest caz. O anchetă la nivelul MAE este în curs de desfăşurare. Având în vedere că procedurile nu sunt încheiate, MAE nu poate să se antepronunţe în niciun aspect ce ţine de acest caz. La finalizarea anchetei dispuse de conducerea MAE vor fi luate măsurile legale ce se impun, în conformitate cu legile în vigoare, urmând ca aceste măsuri să fie comunicate public", a precizat MAE, pentru stiripesurse.ro.
Dupa ce dimineata comunicatorii MAE au amenintat ca inregistrarile sunt ilegale, in urma prezentarii inregistrarii(vezi aicihttps://www.youtube.com/watch?v=YeQ_oIIlzEE ), nuanta s-a schimbat, in conformitate cu legile in viguare, legi pe care sefii MAE le baga si le scot ca la o crasma din Ferentari. Nu m-ar mira ca ancheta sa fie condusa de acelasi Silviu Barbu sau alt acoperitor adus in sistem de Cazancioc(baietei, nu mai este ministrul justitiei sic) . Santajistii Barbu si Stanescu, pe un ton diplomatic, prietenesc ofera post bine platit in schimbul linistii, a retragerii actiunii in justitie. Asa cum ii place sa spuna cutumarului Bogdan Stanescu in dispret fata de lege, considera ca totul trebuie sa se rezolve in interiorul Fabricii, departe de ochii curiosi ai presei, si mai ales de lantul justitiei(cine isi permite sa mearga la presa zboara si il ingroapa...in hartii)  Cazul prezentat de stiripesurse.ro nu este unicat, anul trecut un alt consul, fost coleg al diplomatului Radu Cristian de la Munchen, a facut greva japoneza in semn de protest fata de abuzurile la care a fost supus de Anton Niculescu consul general la Munchen, Silviu Barbu sef corp de control MAE , si Bogdan Stanescu , prietenul lui Anton Niculescu, acoperitorul MAE.(s-au oferit functii in schimbul tacerii, refuzate pentru "a nu face parte din cloaca")
Este de neconceput cum acesti papitoi care reprezinta diplomatia romaneasca , recurg la astfel de santaje, ofera posturi in schimbul tacerii, un fel de OMERTA a MAE, asa cum este de neconceput cum acesti papitoi isi permit sa abuzeze de functiile lor, pierzand procese ,iar prejudiciile fiind platite din banii contribuabilului roman.
Bravo Radu Cristian! Nu te lasa cumparat! 
Update: Securistii au inceput sa dea din coate sa creeze diversiuni si sa ingroape speta in hartii,  cu lacate pe usa . In marele centrul consular cineva fierbe de draci , dar e doar inceputul cutumarule. joc de glezne ca pica si comunistul Coma Lazarescu cu toti epoletii lui.
http://www.stiripesurse.ro/ultima-mutare-a-mae-in-scandalul-cu-diplomatul-de-la-ankara-i-efii-de-la-bucure-ti_985605.html

Se strange latul in jurul "mafiei" din MAE

DEMISIA Bogdan Stanescu. Cutumele tale nu tin de lege. Iar santajele tale si ale protejatului tau Niculescu nu raman acoperite. Nu poti tu sa astupi totul. Pe langa ancheta DNA care este in desfasurare, si unde Niculescu este actorul principal si tu doar un complice, se strange latul si in jurul afacerilor banoase facute de subalterni pe vize gen vizele din Republica Moldova ale fiului colonelului SIE, Turcia, poate si accize de la Statul German? Se aduna Stanescule iar replici de genul: "de ce nu ati venit sa imi spuneti mie?" nu va disculpa iar niste buletine de analize medicale inainte de intrarea in sistem si la plecarea din sistem va acuza . Tic tac cazanciocii trebuie sa plece. Sunteti o Fabrica(denumirea sistemului in conceptia lui Anton Niculescu, consulul amorez de la Munchen, ungurul ascuns sub nume romanesc)falimentara.Si chiar daca am promis ca nu va voi actiona in instanta, astept cu nerabdare sa fiu martor in dosarul alegerilor din 2014 unde Niculescu facea jocul PSDului sau poate a serviciilor> sau a Fabricii? iar pe de alta parte le spunea sosotit muncitorilor protestatari ca el voteaza Johannis. cat de fatarnic poate fi ungurul. Stii tu bai cutuma ce inseamna demnitatea? demisia bai demisia. Cam asa trebuia sa faca si ungurul cand era cercetat de comedia de comisie trimisa de tine sa il albeasca.Bai cutuma, amenintarea la adresa celor care lupta pentru dreptul lor e cutuma ministeriala ? Bai cutuma, am si eu toate mailurile, si lucrarile facute in mandat si cateva inregistrari interesante cu tine. Hallo DNA, call me!!!

SCANDAL uriaș în Ministerul de Externe: Acuzații grave cu bani, amenințări și înregistrări 

http://www.stiripesurse.ro/scandal-uria-in-ministerul-de-externe-acuza-ii-grave-cu-bani-amenin-ari-i-inregistrari-video_985416.html 

Update: Iata cum Fabrica, sistemul securist reactioneaza, amenintandu-l pe diplomatul sau ca inregistrarile sunt ilegale."Conducerea MAE a dispus verificarea tuturor informaţiilor apărute în articolul respectiv, inclusiv cele care par a arăta că un angajat al MAE ar fi efectuat înregistrări ilegale ale unor convorbiri, urmând ca la finalizarea anchetei să se ia măsurile legale care se impun, în conformitate cu legislaţia românească în vigoare. Aceste măsuri vor fi comunicate, în mod transparent, opiniei publice.” 




sâmbătă, 5 martie 2016

Slugarnicia "diplomatilor" MAE

Diplomati romani in acte, slugarnici in fata oricaror Porti, mari sau mici.
Cazul familiei Bodnariu este arhicunoscut si fara cuvinte la adresa unei tari care ne da lectii de democratie, Norvegia. Aceasta Norvegie incepe sa puta atat de mult incat ma intreb de ce abuzurile lor nu sunt sanctionate de "marii diplomati din MAE". Cazul directorului unei gradinite din Oslo, George Alexander , care a luat partea familiei de romani si s-a pozitionat impotriva sistemului abuziv al Barnevernet il puteti citi aici: http://www.stiripesurse.ro/a-vorbit-de-drama-familiei-bodnariu-i-a-fost-executat-de-statul-norvegian-marturia-lui_984997.html. Cata demnitate in acest OM, care si-a dat demisia pentru un crez. 
Domnule Lazar Comanescu, excelenta cum va place sa va pupati in dosuri intre diplomati, stiu cat de incompetent sunteti, stiu cum ati reprezentat Romania la Berlin si mai ales cate zambete strangeti atunci cand incercati sa articulati doua vorbe in germana, asta inseamna demnitate, omul asta a fost abuzat, si nu a plecat capul. Stiu ca sunteti obisnuit cu stilul securist din MAE, dar, Ambasadorul Norvegiei in Romania ar trebui chemat sa dea explicatii despre acest caz. Cat de lingai puteti voi sa fiti ascunsi sub acel cuvant numit diplomat? Diplomat inseamna sa stati in pozitia ghiocelului in fata tuturor?  Invatati din demnitatea unui roman simplu, un OM adevarat, care nu si-a luat titluri diplomatice asa cum se practica in MAE , subiect care va deveni curand la fel de fierbinte ca  cel cu titlurile doctorale luate pe amantlacuri, plagiate etc.
Nu stiu cate luari de pozitie ati luat ca ambasador al Romaniei la Berlin , la fiecare articol  denigrator la adresa romanilor, articole clar mincinoase, rauvoitoare nesustinute de statistici, care ne-au facut o imagine exectrabila ca natie, dar, sunt sigur ca nu este trecut in fisa postului sa aparati prestigiul Romaniei si romanilor, iar acest lucru va disculpa.PS: Bogdan Stanescu ar trebui sa va aminteasca mereu cutumele MAE sa nu va abateti de la ele chiar daca sunt indreptate impotriva romanilor,  fabrica, asa cum alinta ungurul "securist" Anton Niculescu Ministerul Afacerilor Externe, poate produce destule titluri diplomatice de o sa va calcati in picioare in minister de atatia ambasadori .
Rusine Lazar Comanescu, Rusine MAE,  Rusine Norvegia
Bravo domnule George Alexander
Ps: Domnule Lazar Comanescu, presiunile in justitie(ca si presiunile autoritatilor norvegiene)nu isi au locul intr-o tara democratica, iar dumneavoastra ca ambasador al Romaniei in Germania trebuia sa aparati interesele romanilor nu ale germanilor:http://www.ziare.com/stiri/justitie/ambasadorul-roman-la-berlin-acuzat-de-presiuni-in-justitie-1120382
Domnule Lazar Comanescu, de ce colegii de la Bruxelles va "alintau" Coma Lazarescu?